top of page

Saartje werd geboren op 25 mei 1979 in Gent. Ze begon haar studies viool toen ze zes jaar was bij Annemie Vercauteren. Ze maakte haar studie viool af aan de muziekacademie van Aalter, waar ze tevens ook notenleer, dictie, voordracht en toneel volgde.

Aan het conservatorium van Gent studeerde ze een jaar bij de heer Corrado Bolsi. Nadien ging ze naar het conservatorium van Antwerpen, waar ze haar studie vervolgde bij de heer Vegard Nilsen.
In 2OO3 studeerde ze af in Antwerpen bij de heer Cornelius Koelmans als Meester in de Muziek.

Daarnaast haalde zij haar diploma lerares viool en algemene muziekleer.

In 2008 volgde zij een specifieke opleiding over de Suzuki Methode bij juffrouw Jeanne Janssens en de heer Wilfried Van Gorp. Zij volgde nadien nog 3 jaar vioolles bij de heer Otto Delorez.

Ze speelde lang bij verschillende jeugdorkesten zoals het Filharmonisch Jeugdorkest olv de heer Robert Groslot, het Jeune Orchestre d’Atlantique olv de heer Philppe Herrweghe, de heer Christophe Coin en de heer Fabio Bondi, het Brussels Jeugdorkest olv de heer Michel Tilkin.

 

Ze speelde 20 jaar bij haar het Kirke strijkkwartet. Zij speelden verschillende concerten in binnen-en buitenland en verleenden hun medewerking aan verschillende cd-opnames en voorstellingen.
Zij tourden 2 jaar de wereld rond met de productie ‘Import-Export’, een productie van Les Ballets cdelab. Daarnaast spelen zij hun eigen producties ‘Jacht en Verleiding’ en ‘Baboesjka 4 tango’.

Ze volgden samen les aan het Orpheus Instituut te Gent en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en werden begeleid door het Artemis Kwartet.

Sinds 2 jaar speelt ze bij haar eigen strijkkwartet Les Dames. Zij spelen regelmatig concerten, werken voor het conseravtorium Gent en worden zij gevraagd bij CD-opnames.

Ze was 10 jaar vaste violiste bij het ‘Quinteto Astor’, waarmee ze de CD ‘Lugar del Tango’ opnam en Vlaanderen rondtourde met de voorstellingen ‘Verboden te dansen’ en ‘Me gustas tu’. In 2003 wonnen zij de tweede prijs in de Castelfidardo-Piazzolla wedstrijd.

Ze is ook eerste violiste bij het bruisende kwintet Les Mères Sauvages. Samen met pianist Marijn Goossens, Jelle Vastershaeghe en met harpiste Leen Van der Roost vormt zij het duo Carte Blanche.

 

Ze speelt geregeld als freelance violiste bij het Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van Vlaanderen, de Vlaamse Opera en maakt deel uit van het kamerorkest Prima La Musica.

 

Zij verleende haar medewerking niet alleen in de wereld van de klassieke muziek, maar ook in de popmuziek is zij actief. Ze werkte mee aan cd-en dvdopnames en optredens voor oa Bjork, Marco Borsato, Deus, Venus in Flames, Sweet Coffee, Kanye West, Soulwax, Das Pop, Mira, Moki, Trixy Withley, Jasper Steverlinck, Wane Shorter, Niels De Stadsbaeder,

Rob Denys, …

Tijdens de Corona crisis organiseerde zij intieme openluchtconcerten.

Zij doopte deze 'My Sunday Bubble'-concerten. Elke zondagvoormiddag  konden mensen op een veilige manier op de mooiste binnenkoer van Gent genieten van originele kamermuziekconcerten. 

 

Deze zomer richtte ze de groep Strijkwerk op. Een groep van 15 strijkende vrouwen die hedendaagse muziek op hun eigenste, originele manier brengt met een hoog rock-gehalte. 
 

Sinds 15 jaar geeft zij viool-en muziekles in Gent, waar ze haar eigen vioolschool oprichtte; VIOOLOPMAAT. 

220ca504-feee-4c4d-8bf1-5857dc5623b6.jpg
bottom of page